El dia nacional dels valencians

El 9 d'Octubre de 1238 Jaume I entrava a València i conqueria quasi definitivamente el futur Regne de València. En arribar la democràcia els valencians vam triar esta data per considerar-la nostra diada nacional. Cada nació té el seu dia. Un dia que serveix per moltes coses.
Serveix per fer festa, per celebrar que tenim un any més com a país. La festa acompanya als valencians quasi com la gastronomia o el soroll. I està bé que així siga.
Però el 9 d'Octubre ha de ser un dia de reflexió. Estem en una bona situació com a poble. Entre tots, entre aquells que volen la "indisoluble unidad de España" i aquells que desitgen una independència dins dels Països Catalans, entre aquells que busquem fórmules mixtes de convivència dins d'una Espanya plural. Entre tots i totes esten fent este País Valencià amb les seues virtuts i defectes. És cert que tenim més autonomia que mai dins d'una democràcia. Per a alguns encara no és suficient i volem més. Per això no volem quedar-nos ahí. Hem de continuar treballant per aconseguir ser un país on viure cada vegada millor. Un país més solidari, més just, més sostenible i més social.
El 9 d'Octubre no pot ser només un pont o una festa, ha de ser també un dia institucional, on totes les institucions del país entenguen que és el seu dia, el seu anniversari. Un anniversari per a celebrar amb els seus països amics, amb les cultures que formen part de la seua familia.
Amb tots aquells que volen demanar pas a la nació que avança siga o no en marxa triomfal.
Avancem junts. Per ser més valencians, per viure millor.

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com