INICIATIVA I PROJECTE OBERT, ELS VERDS I EL BLOC ARRIBEN A PRINCIPI D’ACORD PER A CONCÓRRER EN COALICIÓ A LES GENERALS

Iniciativa pel Poble Valencià i Projecte Obert, Els Verds-Esquerra Ecologista i el BLOC han arribat aquesta vesprada a un principi d’acord per a concórrer en coalició a les properes eleccions generals en les tres circumscripcions del País Valencià. Principi d’acord a expenses de la ratificació dels òrgans de direcció de les respectives organitzacions que tindran lloc els propers dies.
Les tres formacions han pogut constatar que “la societat valenciana ens demana de forma reiterada, als partits representants d’este espai polític d’esquerres, valencianista i ecologista, que actuem de forma útil en la defensa dels seus interessos”.
Segons el principi d’acord, “Els Verds, les dues components d’Esquerra Unida i el BLOC som conscients de la demanda social d’un acord entre les forces polítiques valencianistes, progressistes i ecologistes que trasllade a l’acció política els valors de l’honestedat, la solidaritat, la radicalitat democràtica i l’estima pel nostre país i el nostre territori, alhora que ens exigeixen que fem tots els esforços possibles per aconseguir que una veu valenciana es faça sentir amb força en les Corts Espanyoles”.
Per aquestes raons, “les tres forces polítiques, que hem mostrat la seua voluntat de concórrer en coalició, partint de l’absolut respecte a la independència orgànica de cada formació, hem decidit treballar des d’una posició de confiança mútua, col·laboració activa i actitud unitària, al temps que volem fem una crida a la incorporació a altres forces polítiques progressistes i a les persones independents que vulguen col·laborar en fer del nostre país, una societat oberta, solidària, creativa i sostenible, en què tots puguem conviure i sentir–nos orgullosos de compartir”.
La composició de la coalició vol ser continuadora de l’acord que va configurar Compromís pel País Valencià tant en les Corts Valencianes com a desenes de municipis. I alhora vol garantir al parlament espanyol una veu pròpia que represente el poble valencià i que coadjuve a la configuració d’una majoria progressista en tots els àmbits de l’acció política, amb voluntat de continuïtat en el futur, assentant així les bases per a la cooperació de les tres forces polítiques.
A partir d’aquest principi d’acord, el treball de les tres organitzacions es centrarà, en els propers dies, en arribar a un acord programàtic que siga la base de l’acció dels representants institucionals a les Corts Espanyoles. Un acord que girarà sobre els eixos del valencianisme per a aprofundir en l’autogovern, en la defensa de més ciutadania, més participació i més democràcia, en un model econòmic sostenible, en una societat solidària i pacífica.
Al mateix temps, aquestes formacions tenen previst demanar-li al PSPV-PSOE “altura de mires” a fi de configurar entre tots una Entesa al Senat, en les tres circumscripcions del País Valencià, que garantisca una representació majoritària de senadors progressistes i faça possible que, també al Senat, els valencians parlem en veu pròpia.

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com