La sensació de saguntinisme del BLOC

L'altre dia estava a l'oficina i va vindre un client-amic que no veïa fa temps. Em va preguntar com m'anava la política. El tema va derivar fins que em va insinuar un poc que el BLOC era el partit del nucli històric. En el camí de tornada a casa no vaig poder evitar pensar com havia nascut, però fonamentalment alimentat, esta sensació saguntinista.

D'una banda és evident que el misatge valencianista ha de tindre més ressó en un nucli valencià que en un nucli bàsicament immigrant d'altres terres espanyoles i recentment no espanyoles. Tanmateix, la sensació té una vessant natural i una vessant artificial. Té una vessant natural basada en el propositivisme ¿Per qué el BLOC és el partit del valencià? Evidentment perquè a la resta de partit se la sopla el valencià. El BLOC esdevé el partit de la llengua perquè és l'únic que parla del tema i li dona importància. El mateix passa amb la nostra ciutat. De la resta de partits ningú no parla del nucli de Morvedre. Per exemple, totes les propostes d'Esquerra Unida dels últims sis mesos són per al Port. Però ningú no diu res. És normal. En canvi, el BLOC presenta un percentatge -el que siga- de propostes per al Port i un altre -el que siga per a Sagunt- deixant a banda els temes sense vinculació territorial i es converteix en un partit saguntinista.
Eixe naixement conceptual inconscient o natural es potenciat per aquelles persones i col·lectius que necessiten del conflicte per sobreviure. Si el BLOC és l'únic que presenta propostes per a Morvedre pot ser el blanc perfecte dels nostres atacs. Eixa és i ha sigut l'estratègia del segregacionisme polític i mediàtic que ens ha triat com a diana. I confesse que els va molt bé. A nosaltres no tant perquè el meu amic encara manté eixa sensació. Supose que el món necessita simplificacions. La complexitat requerix reflexió. I no tenim tant de temps.

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com