Presenten a València la coalició Bloc-Iniciativa-Verds com «un projecte a llarg termini»


www.Pàgina26.com divendres, 25 gener de 2008
Enric Morera i Pepa Chesa pel Bloc, Isaura Navarro i Mónica Oltra per Iniciativa, i Carles Arnal per Els Verds-EE han estat els encarregats, entre d’altres de presentar a la premsa la coalició electoral Bloc-Iniciativa-Verds, que s'ha constituït com «la llavor d'un nou projecte que pretén perdurar més enllà de les pròximes eleccions generals, en la defensa de l'esquerra renovada, el valencianisme progressista i l'ecologisme polític», segons han declarat.
Isaura Navarro, cap de llista al Congrés de la coalició per la circumscripció de València, s'ha declarat «molt emocionada i plena d’orgull d'encapçalar una coalició d'idees plural, i un espai sòlid enfront del bipartidisme», i ha explicat que aquesta «no és una coalició de percentatges ni d’interessos estranys, sinó que es basa en el treball des de la pluralitat, sense perseguir al diferent». A més a més, ha assenyalat que la candidata socialista per València, María Teresa Fernández de la Vega, «ha treballat i continuarà fent-lo des de Madrid», i del candidat popular, Esteban González Pons, ha dit que «va ser portaveu del PP en el Senat i no va defensar els interessos dels valencians».
D’altra banda, el secretari general del Bloc, Enric Morera, ha assenyalat que és «un dia històric», ja que els valencians es juguen si tindran veu en el Congrés. El dirigent valencianista ha fet un símil futbolístic quan ha afirmat que «hem vingut a suar la camiseta amb els equips d'aquesta terra, i no amb la del Madrid, com farà el PP, ni amb la del Barça, com José Luis Rodríguez Zapatero», i ha incidit en el caràcter independent i no sucursalista de la nova coalició. A més, Morera ha informat que els cap de llista per les circumscripcions d’Alacant i Castelló, Rafael Climent i Alfred Remolar respectivament, van ser ratificats el dimecres per la Comissió executiva del Bloc, malgrat el seu rebuig inicial a la coalició amb Iniciativa.
Respecte al pressupost de què disposen per a la campanya electoral, Morera ha assenyalat que aquesta serà «austera, però viva, creativa i imaginativa per a mobilitzar a milers de persones i demostrar que no tots els partits polítics són el mateix». Per part de Els Verds-EE, Carles Arnal ha assegurat que les pròximes eleccions «seran molt disputades, encara que afronten aquesta unió electoral amb tota la força i il·lusió», ja que representa la «confluència real de l'esquerra transformadora i renovada, el valencianisme progressista i l'ecologisme polític». Finalment, fonts de la coalició han informat, així mateix, que demà es reunirà el sector crític d'EU, Projecte Obert, per a decidir si finalment se sumen a la coalició.

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com