SÍ A TV3

El PP —a través del seu NoDo, RTVV, i de l'entramat cultural i comunicatiu subvencionat que ha teixit— juga al seu antoix en els superficials sentiments de valencianitat que encara fan niu en una part de la societat valenciana.
Hi ha centenars d'exemples del seguidisme i de la connivència del PP en el pancatalanisme organitzat de Valéncia —i finançat des de Catalunya, com este diari i nombrosos articles en la premsa catalana venen denunciant des de fa temps—. La lamentable deriva de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua o l'obertura d'una sèu de l'Institut d'Estudis Catalans en dependències municipals de Castelló només són exemples evidentíssims.
¿Cóm s'explica que un partit centralista de dreta faça açò? És la seua manera de frustrar eixa alternativa política valencianista plausible que els estudis del CIS s'encaboten en dir que existix potencialment, i a més contribueix de rebot —per rebuig— a l'espanyolització creixent de la nostra societat.
El PP ens enganya en el tema de TV3. No ha tancat el repetidor d'Alacant més que per a atiar el foc de l'anticatalanisme —una volta més— i desviar l'atenció del gran problema que patim tots els valencianistes: la lànguida decadència de la llengua, la cultura i la identitat valencianes. Català i valencià són llengües germanes i intel·ligibles. A ningú hauria d'esglaiar l'emissió de TV3 en Valéncia i de C9 a Catalunya. No ara, des de fa molts anys.
Però el PP ha tornat a fer una jugada redona: atia l'anticatalanisme i suprimix la possibilitat de que els valencians constaten que es pot fer una televisió pública de qualitat.
Mentrestant, els catalanistes de Valéncia posaran el crit en el cel sense ser capaços de vore lo que de veres està passant i el PSPV-PSOE es quedarà alababalà, mirant la lluna de Valéncia i permetent —com a oposició incompetent que és— que el nostre govern autonòmic seguisca prenent el pel a la ciutadania.
Carles Choví Añó
Secretari General d'Opció N.V.

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com