Tensió "in crescendo"


Una cosa està clara, els pactes no senten bé al BLOC. Les lluites històriques internes dins del partit han sigut sempre pels mateixos motius. Fa anys la decisió d'anar amb CiU en les Europees va obrir les primeres fractures i conforme passa el temps els pactes preelectorals causen més i més tensió dins del BLOC.

D'un costat el pragmatisme i d'altre els principis. Els pragmàtics abandonen els principis i els principis perden aplicació pràctica. És una dificil disjuntiva a la que ha arribat el BLOC que accepta ara i fa coses ara que mai no s'havien plantejat. Ni en els pitjors moments de debilitat el pragmatisme havia arribat més alt ni els principis més avall.

El nivell de les intervencions és cada vegada més pobre on una majoria silenciosa acaba votant sempre allò que ja vé establert en una decisió dificil -espassa i paret- o no hi ha dues alternatives sinó triar entre això o el buit.

En esta dinàmica la decisió d'alguns candidats de retirar-se "in voce" al Consell Nacional no sembla la més adequada i va situar el debat en llocs dificils i no va fer un gran favor a la causa "crítica".

Mentrestant les bases del BLOC continuen alienes a un conflicte i una escletxa que cada vegada es va obrint més i els dos blocs estan cada vegada més lluny. L'Executiva se sap forta però la política pega moltes voltes.

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com