Pons demana als "moderats" del Bloc que voten PP després de reivindicar LizondoDesprés de demanar que els seguidors d'Unió Valenciana voten al PP en aquestes eleccions, ahir, el cap de llista del Partit Popular al Congrés per València, Esteban González Pons, va donar un pas més per a atraure cap a les sigles de la gavina el vot valencianista.

Font: www.levante-emv.com

Després d'una reunió amb alcaldes, regidors i diputats de l'Horta per a consensuar un traçat del pas de l'AVE per la comarca, el portaveu popular en les Corts es va dirigir als "sectors més moderats del Bloc" per a demanar-los que voten al Partit Popular. Aquesta petició es produeix després d'apel·lar González Pons a l'esperit de Vicente González Lizondo, fundador d'UV.

González Pons va dir tenir la" certesa" que hi ha militants del Bloc que voten al PSOE en les eleccions generals, i, a continuació, es va preguntar "si un vot del Bloc pot anar a una llista que ni entén ni parla valencià". Per aquest motiu sol·licitara a aqueixos nacionalistes -cap recordar que el Bloc si concorre als comicis amb Iniciativa i Verds, a diferència d'UV- que "voten a l'única candidatura valenciana que es presenta, que és la del PP" perquè, segons el parer del candidat popular, la candidatura que encapçala la socialista Mª Teresa Fernández de la Vega és de" madrilenys. És la primera vegada que el PSOE presenta un cap de llista que no parla valencià".

El cap de cartell dels populars també va al·ludir a la fotografia en la qual De la Vega apareix vestida de fallera per a demostrar la seua valencianía. "La canditura del PSOE és la d'una dona que ha hagut de mostrar una foto de fallera de 1949. No sé que més ha fet, perquè no és fallera ni valenciana", va advertir. El president provincial Alfonso Rus -que fins i tot va dubtar si la foto corresponia a la vicepresidenta: "serà ella?", va preguntar en veu alta- va afegir que "el sentiment de valenciana es demostra dia a dia, no perquè es vestisca de fallera. De valencianía no té gens, és de Segòvia, menja cochinillo i per a en Beneijida (sic)".

Acord amb alcaldes del PP
Després de proclamar que havia arribat a un acord "històric" amb tots els alcaldes del PP de l'Horta Nord para intentar que l'AVE no passara per l'horta o en cas que ho faça tinga el menor impacte, González Pons va avançar que si el PP guanya les pròximes eleccions "recuperarà el projecte Ruta Blava. Ho farem nostre des del Govern Central perquè així tots els ajuntaments de l'Horta Nord recuperen la millor platja del Mediterrani occidental i que està desaprofitada, la qual va des de València a Sagunt".

Seria la forma de compensar als municipis pel" sacrifici" que faran si finalment passa el tren d'alta velocitat, va explicar González Pons, que no va donar més detalls. La Ruta Blava va ser un projecte que va presentar l'expresident Eduardo Zaplana per a les autonòmiques de 1999, però mai va arribar a concretar-se fins que el ex conseller de Territori, Rafael Blasco, va recuperar la idea quan va elaborar el Pla d'ordenació del front litoral entre València i Sagunt, a principis de 2006. No obstant això, la polèmica sorgida al plantejar l'ampliació del port a Sagunt i no a València va fer que quedara en punt mort..

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com