El Bloc patix un daltabaix històric a l'igualar el seu pitjor registre electoral des de 1982El bipartidisme consolidat ahir a la Comunitat Valenciana no només es va dur per davant a Esquerra Unida. Amb el 87% dels vots escrutats la coalició Bloc-Iniciativa-Verds atresorava el 1,05% de les paperetes, així que no és ja que no hi haguera sorpresa amb Isaura Navarro de nou en el Congrés; és que el Bloc va obtenir un dels pitjors resultats de la seua història. Al tancament d'esta edició, els nacionalistes contaven 25.000 vots, el que no ocorria des de 1996, quan van obtenir 26.777 sufragis. La xifra més baixa es va produir en 1982, amb el suport de 18.516 votants, fa ja 26 anys.

A les 22 hores Isaura Navarro, cap de llista de la coalició, compareixia visiblement emocionada davant l'ovació d'un centenar de militants per a agrair-los el treball realitzat durant la campanya. L'exdiputada d'Esquerra Unida va reconèixer que "esperava millors resultats" i va atribuir el pobre bagatge a la falta de presència en els mitjans de comunicació i al poc temps que han tingut per a donar a conèixer la candidatura, tot just un mes i mig, després de la guerra interna al si d'IU per veure qui representava a la formació a València.
En tot cas, Navarro va realitzar una lectura positiva, en la qual també van coincidir el líder del Bloc, Enric Morera, i el de Els Verds-EE, Carles Arnal: la seua partida serà la de les eleccions autonòmiques de 2011. "Hem creat un gran equip, gent amb ganes de canvi per a 2011. Tenim per davant tres anys per a lluitar, millorar, estar en el carrer i canviar el panorama", va dir Navarro.
"La democràcia té aquestes coses", va terciar Morera a continuació. I va insistir en el missatge de futur: "Hem plantat una gran llavor, el terreny està molt bé situat. Hi ha sintonia i la nostra campanya fins a 2011 comença hui". Morera també va llançar un missatge al PSPV, quan els va advertir, pensant més aviat en el futur autonòmic: "No haurà alternativa sense nosaltres consolidats com tercer espai, que ho sàpia bé el PSOE".
A pesar de la gran caiguda del Bloc la tristesa semblava més relacionada amb l'eixida de Isaura Navarro del Congrés després de quatre anys de treball, que amb el poc suport assolit. De fet, des del tancament de les urnes el centenar de militants i càrrecs de la coalició congregats en una sala de Expo Hotel semblava més expectant davant incògnites com el futur d'EU.
En la mateixa línia de l'exposició d'Isaura Navarro i Enric Morera, el líder d'Iniciativa del Poble Valencià, Pasqual Mollà, explicava al tancament de les urnes que aquestes eleccions es contemplen com un banc de proves de cara a les eleccions autonòmiques i locals de 2011.
Cap recordar que la cita d'ahir es produeix en un context de trencament amb Esquerra Unida dins del Compromís i amb un Bloc en procés de convergència amb els escindits d'EU, agrupats en Iniciativa del Poble Valencià. Així les coses, la cita d'anit es plantejava per al Bloc com un primer assalt en la seua lluita amb EU pel tercer espai davant de les dos grans formacions.
Amb els pobres resultats obtinguts, ningú es va atrevir a traure pit davant el desastre d'EU, però molts es van anar al llit amb la sensació d'haver "sobreviscut".

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com