El 9 d'Octubre per primera vegada al Port

Portava més de sis anys insistint a Manolo sobre la necessitat de celebrar institucionalment el 9 d'Octubre. Sis anys és molt de temps. Sempre hi havia algun problema. Segurament de comunicació. Per això quan es va aprovar la moció de celebrar el 9 d'Octubre amb un acte institucional crec que vaig ser una de les persones més alegres de tota la ciutat.
Durant la meua dedicació he desenvolupat una cosa que abans no tenia: lleialtat a les institucions. Les institucions ens representen a tots. Allò que vaig estudiar a la carrera ara cobra vida real. L'Ajuntament de Sagunt havia i ha de celebrar institucionalment el 9 d'Octubre, el dia de tots els valencians. El pensament col·lectiu és una cosa poc utilitzada pels valencians. Els catalans tenen altre costum. Així, a Catalunya qui se'n surt dels consensos bàsics es penalitzat socialment. Al País Valencià no. Al País Valencià està mal vist a arribar a acords. Per això és tan important arribar a consensos bàsics, a acords generals. Celebrar el 9 d'Octubre és un consens bàsic importantíssim perquè és la celebració del naixement d'un poble. Un poble que sap que ho és ho celebra amb alegria.
I era important fer-ho al Port, fer-ho al Centre Cívic. La part que menys evidencia les seues arrels valencianes -que les té- és important per al seu país, per a la seua comunitat. El Port importa. El Port és important. És necessari involucrar el Port de Sagunt dins de les dinàmiques de la seua comarca, del seu país i també de la seua ciutat a pesar de les resistències. Cal dedicar esforços i intel·ligència a trobar la complicitat dels fills d'aquells immigrants que vingueren de tantes parts d'Espanya però que ells són plenament valencians.
Podeu imaginar, per tant, la pena que vaig tindre ahir de no poder anar a l'acte per motius de prudència política. I supose el que va passar. Ja conec el PP. Bailes regionales i paraules buides.
Però haver construït un escenari, un teatre on escenificar una obra com el 9 d'Octubre no té preu. Para todo lo demás. Mastercard.

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com