València vs Madrid


A finals dels 80 encara era normal dir que eres del València i del Madrid. Crec que forme part de la primera generació que va plantar cara a eixa familiaritat i complex d'inferioritat valencianista. La rivalitat amb el Barça estava clara, instrumentada i alimentada per l'anticatalanisme militant del bunker barraketa de la capital. La rivalitat amb el Madrid no estava tan clara. Va ser Paco Roig el primer a trobar el punt de plantar cara al centralisme futbolístic. Algún dia hauríem de parlar del paper de Paco Roig en l'imaginari col·lectiu valencianista. No surt tan mal parat i menys comparat amb alguns altres posteriors.
L'arribada de Paco Roig, el primer episodi de Lubo Penev (Jose María García: "Lubo Penev es jugador del Real Madrid"), la "traició" de Mijatovic, la persecució mediàtica a Albelda de la temporada 2001, algunes decisions arbitrals com la lipotimia de Raúl en el minut 90, configuren un altre escenari d'equidistància entre els dos pols mediàtics futbolístics (Madrid i Barcelona).
Ahir divendres publicava Paco Lloret un llibre sobre el tema. Pocs periodistes valencians s'atreveixen a parlar clar quan la premsa de Madrid està pel mig. Per tant, enhorabona Paco perquè de "las glorias deportivas" ja n'estem un poc farts.

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com