No sols és l'economia, estùpid!!!

L'equip de campanya de Bill Clinton en les eleccions de 1992 va voler subratllar la importància de l'economia en la proposta política electoral. Des d'aleshores qualsevol director de campanya sap que el candidat ha de tindre una sòlida formació econòmica. Tanmateix la frase ha trascendit l'àmbit electoral i ha determinat una preponderància de l'economia sobra qualsevol altre vector, especialment el valoratiu.

L'economia ho és pràcticament tot. Treballem més o promocionem per poder mantindre un determinat nivell de vida. Les universitats formen professionals sense capacitat de pensament. I cada dia veïem com les generacions de joves que s'incorporen ho fan amb una mentalista més individualista i avalorativa.

Al món de l'ultraliberalisme actual no li agraden els valors ni les normes perquè fixen límits. Però la crisi actual té una bona cosa de falta de valors. Si les normes no estaven només calia trobar les persones disposades a anar al límit. Necessitem recuperar el valor de l'austeritat, el valor de l'honestedat, el valor de la col·laboració.

Si la crisi passa com una més, com una punxada de la roda d'un cotxe, oblidarem que el cotxe té una avaria. Ni el portarem al taller. Ni mirarem de resoldre res. Oblidant que l'economia és només un mitjà per ser més feliç.

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com