Garzón

El jutge que va posar sota la llum pública mundial un genocida estranger com Pinochet és ara acusat al seu propi país per intentar fer el mateix. El món jurídic més conservador no li perdona convertir el dret en un acte creatiu que permet dur a la pràctica l'ideal de justícia. 

Garzón ja està acusat formalment. El motiu principal és haver obviat la "Llei d'Amnistia". Una llei que molts no vam votar ni tenim l'obligació moral d'admetre com a immutable. Tanmateix hi ha corrents jurídiques sòlides de caràcter internacional que reforcen la idea que hi ha determinats delictes que no es poden amnistiar i que per tant poden ser investigats. Hi ha argumentacions jurídiques sòlides en els dos sentits. Per tant, hi ha una diferència doctrinal, potser fins i tot des d'algun punt de vista algú puga entendre que hi ha un error, però la qualitat dolosa de la prevaricació és absolutament inexistent. 
El món del dret és suficientment conservador i tradicional en la seua interacció majoritària com per no perdonar la innovació ni la construcció jurídica creativa. I Garzón ha demostrat ser molt creatiu. Per il·legalitzar l'entorn abertzale violent o per processar genocides estrangers. 
Dirimida la qüestió jurídica resulta evident que Garzón molesta. I molesta més des que es va encarregar del Cas Gürtel. I molesta als mateixos -conservadors espanyols de tots els àmbits- que l'estan jutjant socialment, judicialment, mediàticament i políticament. 
En tots els àmbits trencar els límits és perillós. El cost social de la diferència és pesat. Siga quin siga el teu comportament diferenciat, la societat t'ho farà pagar amb conflictualització. 
Perquè Garzón pot tindre afany de protagonisme, pot ser un jutge estrella,  pot despertar enveges i odis, admiracions, pot ser moltes coses... però no és un prevaricador. 
Si un dia persones de comportament poc honorable presideixen governs i van en cotxe oficial i els jutges que els investigaren estan inhabilitats s'enviarà un missatge molt perillós a la societat: la impunitat és possible. 

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com