La necessitat de canvis polítics profunds en la política valenciana.

La llibertat d'expressió està controlada. La violència sexual està emparada. La sostenibilitat del territori està en perill. La llibertat d'opinió està en dubte. La corrupció política està instal·lada. Realment la política valenciana necessita un canvi.
Hi ha límits que no es poden superar. Una espècie de camp de joc on es poden debatre les idees més liberals o més socials però els límits del qual marquen el trencament de les regles. L'actual partit dominant valencià -el Partit Popular- ha superat ja molts d'aquests límits. I això necessàriament obliga a aquells que no comparteixen esta manera de fer política a crear espais de convergència.
Totes aquestes actituds generen un cost de desgast. La crisi econòmica s'identifica més amb el govern central que amb l'autonòmic, a pesar que conceptes com ara el gasto públic o la intensificació del model econòmic depenen molt més de les comunitats autonòmes que no del govern central. El preu electoral a pagar per la crisi serà de perfil baix ja que la diana no és autonòmica.
Aquestes premisses generen una necessitat d'alternativa al Partit Popular. Des de sectors de l'esquerra radical  ja s'ha posat llum a aquesta qüestió. Els promotors de la plataforma En Moviment no se senten representats a les actuals Corts Valencianes. Siga com siga, és evident que no és suficient dir adéu al PP sinò hola a un altre partit o partits que puguen garantir un treball polític diferent.
I és ahí on el nostre sistema polític té un greu problema. La gradació política és inexistent. El Partido Popular ha aconseguit ocupar tota la gama de centre-dreta. No té competència en el mercat més ampli i amb un vot de cost més barat. Els valencians necessitem una força política sense hipoteques ideològiques permanents, autònoma i autonomista, que puga condicionar qualsevol govern de la Generalitat en clau valenciana i de trellat. Però per això cal ser valents i abandonar l'extrem de la taula ideològica per poder jugar de veres. Situar-se en l'equidistància de Madrid i de Barcelona, de la dreta i de l'esquerra radicals, on hi ha un gran camp on el valencianisme tindria capacitat de governar. Des de l'autoestima col·lectiva, la pactabilitat, la capacitat de diàleg, la moderació, el trellat i el treball. La dignitat valenciana ho necessita.

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com