La conflictivitat com a conflicte per a www.elperiodicodeaqui.com

Si jo no fóra d'ací no entendria absolutament res. Si jo no fóra d'ací dificilment invertiria ací. Si jo no fora d'ací em costaria ser d'ací.
La polèmica dels enderrocs de la platja és una punta clara d'un tema molt llunyà. Des dels seus inicis el Port de Sagunt és un punt de conflicte. Per la vessant positiva hem de dir que som un poble lluitador, de supervivents que ha sabut reivindicar les seues necessitats i la seua autoestima com a col·lectiu humà. Només cal repassar un poc la història per saber que aquells primers pioners hagueren de lluitar molt per fer-se un lloc en aquell País Valencià de mentalitat agrària d'aquella època. Som un poble ferm en les reivindicacions i ho hem demostrat històricament,  molt especialment en l'àmbit laboral. La solidaritat d'aquells que saben que la seua força està en la unió ha sigut un denominador comú difuminat últimament per una societat canviant de la que no ens podem sostraure.
Ara bé, aquesta fermesa en les conviccions i reivindicació ha calat en un imaginari col·lectiu de conflictivitat que hem de reconduir. Ho necessitem com a societat. No podem adoptar la tensió permanent com a forma de vida. I menys fer-ho de manera gojosa. El conflicte és inherent a la societat però la conflcitivitat permanent és una patologia social que ens genera més problemes que solucions.
El tema dels enderrocs de la platja és un més. Vivim en un permanent conflicte. De vegades amb raó i de vegades sense raó. Però som un municipi conflictiu on res és fàcil. I en un món globalitzat on és determinant oferir valor afegit d'acollida i versatilitat la conflictivitat com a mètode de supervivència política és un problema molt greu.
No podem continuar així. No podem generar un problema de qualsevol cosa perquè serem observats com una societat problemàtica.
Perquè de fet, si jo no fóra d'ací, realment ho pensaria.

Carles López Cerezuela.

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com