Transfuguisme en Albalat

L'acutal alcalde d'Albalat, Filiberto Prats, diu en una entrevista que "sempre s'ha identificat amb el Partit Popular" i ve a resumir el seu pas pel Bloc per les diferència amb algunes persones del PP. Filiberto deixa el Bloc en el lloc de l'amant a qui s'acudeix quan l'estimada no ens correspon. El lloc del substitut i quasi prostitut. Un espai que ocupar mentre l'altre espai continua ocupat.

El transfuguisme i la corrupció política són dos lacres de la democràcia espanyola. La distància entre ciutadania i política es fa més gran pel seu efecte multiplicador d'una base preexistent de pèrdua de poder polític davant l'econòmic. En aquesta línia de pensament el llindar de tolerància és cada vegada més alt. Assumim amb normalitat coses anormals democràticament. Ja fa mesos que sabem que Filiberto es presentarà pel PP. I ara és capaç de dir que "sempre" s'ha identificat i que les sigles del Bloc no eren més que una formalitat per poder presentar-te.

Filiberto ja no recorda el que van fer eixes sigles per ell. Especialment en moments delicats on les crítiques mediàtiques eren constants. Recorde perfectament com a Sagunt teníem baixes d'afiliats per culpa de l'actitud quasi despòtica del Bloc en Albalat. Molts votants ens preguntaven com podíem donar suport a Filiberto. I ho vam fer. De la millor manera possible. Li fèrem costat.

Per això el transfuguisme assumit amb normalitat, amb silenci i amb resignació és un problema democràtic de primer ordre. Filiberto es va presentar pel Bloc, amb un programa del Bloc i això ho hauria d'haver respectat fins a l'últim dia. Per respecte democràtic.

I no ho fa fet. I per a mi, amb eixe motiu ha deixat de ser una persona de fiar, perquè avantposa la seua persona per davant de tot. I això Albalat ho acabarà pagant.

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com