Com a xinos

Deia el president d'una gran empresa valenciana que admirava la cultura xinesa per la seua capacitat de treball i que a Espanya hauríem de treballar com els xinesos. Ell ja duu bon compte del tema atès que les llibertats bàsiques en la seua empresa estan gairebé com a Xina.

És cert, la Mediterrània és el bressol de la civilització moderna. I ho és en molts sentits. Civilització ve de civilitzar, un procés pel qual les persones obtenen drets civils i es comporten com ciutadans.

La cultura d'inspiració anglosaxona coincideix amb la xinesa en la seua veneración al treball. Per trajectòries diferents però convergents. No obstant això, mai oblidem que el treball és el mitjà per a obtenir recursos per a procurar un nivell de vida suficient per a ser feliç. És un mitjà i no una fi. Això ho hem entès molt millor en els països euromediterranis. I sempre els ha fet nosa que siguem capaços de gaudir de la vida i els seus plaers. Per això els agrada passar les seves vacances ací, perquè saben que ací sabem viure, cada vegada menys pel procés de colonització cultural americà, però encara sabem viure.
Ara han trobat la possibilitat de vendre'ns la moto amb la veneración per la cultura xinesa sense espai per a una vida més enllà del treball Ara han trobat la clavilla per on colar-nos una admiració pel model anglosaxó de treball on tot és ràpid i urgent. Menjar ràpid, viure ràpid, dormir ràpid, esport ràpid, educació ràpida, treballar ràpid, sexe ràpid, conduir ràpid.

Totes les lluites obreres dels segles passats van ser per a poder tenir vida més enllà del treball i ara un exèrcit d'homes grisos guiats pels tambors mediàtics pretenen fer-nos creure que treballant més serem més feliços, i que el treball ens farà lliures com deia el cartell de l'entrada dels camps de concentració.
I amb milions de persones intentant aconseguir un treball com siga és senzill completar el cercle de l'adoració al treball. I a més humanament comprensible. No obstant això, mentre a tota aquesta gent se li impedeix l'entrada al món laboral, als qui encara treballen se'ls imposa una nova norma: la del treball gratis, regalar algunes hores cada dia a l'empresa, treballar més per menys diners, no fer vaga, no fer vacances, duplicar els torns.

Darrere de totes aquestes històries en el fons el que volen és que siguem esclaus voluntaris, treballar tot el dia, mentre ells es gasten la nostra plusvàlua en les seues coses de rics. Per això els va bé que haja un nivell d'atur alt, perquè així acovardeixen els qui encara treballen, que tenen por de perdre el seu mitjà de vida, perquè treballen més temps i perquè renuncien a la seua vida personal i familiar. No és que vulguen que treballem com xinesos. El que volen en realitat és enganyar-nos com a xinos.

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com